Skip to main content

Hardlopen is zo veel meer dan de ene voet voor de andere zetten.
Daarom biedt Lopers Company by Enno een scala aan specialisten die jou helpen bij al jouw hardloopvragen. Want of je nou wilt weten wat een gezond eetpatroon is bij intensief trainen of begeleiding wilt bij een sportblessure: bij de Lopers Company by Enno is alle kennis in huis.

Ons Team is er voor jou!

Graag wil ik je het hele team van experts dat betrokken is bij Lopers Company by Enno voorstellen, van winkelmedewerkers tot de fysiotherapeut aan toe.

We beginnen bij John Robberts. Bij John stroomt het hardlopen door zijn bloed. Begonnen in de gezondheidszorg en verder gegroeid richting het hardlopen. Door zijn achtergrond en jarenlange loop- en trainerservaring weet hij veel van het menselijk lichaam en hoe dit beweegt. Je kunt hem voor alle goede adviezen en aankopen vinden in de winkel. ‘s Avonds kun je een hele leuke training van hem krijgen. Hij begeleidt de groep Beginners en maakt de Medium en Gevorderden lopers elke week beter. De andere trainers zijn ten eerste Marchien Slim. Zij heeft een sportachtergrond en is overdag als psychomotorisch therapeut werkzaam. De Light groep is haar favoriete groep die ze samen met Olga Lindeman traint. Olga zit in het onderwijs en loopt al jaren. Beide dames zijn ooit als deelnemer van de Gevorderden groep begonnen. Ze geven nu hun kennis met veel plezier door aan andere hardlopers. Nog zo iemand die niet zonder hardlopen kan is Remco Schram. Een snelle jongen overigens. Op 4 november 2017 was hij onze eerste klant die een paar schoenen kocht en sloot zich aan bij de lopersgroep. Op donderdagavond geeft hij aan de Mediumgroep training. De laatste twee trainers zijn Edgar Leijs en Evelien Aerts. Beiden zijn naast hun dagelijkse bezigheden heel veel bezig met hardlopen. Voor Edgar kan het niet lang genoeg zijn en Evelien loopt jaarlijks minstens 1 marathon. Daarnaast springt Evelien soms op een drukke zaterdag bij in onze hardloopspeciaalzaak. Om het niveau van de lopers hoog te houden worden we met regelmaat bijgeschoold door Wim Schoots. Elke dag is Wim in het Olympisch Stadion te vinden als trainer van atletiekvereniging Phanos. John en ik zijn vroeger door hem geschoold als trainer.

Doordeweeks staan John of ik in de zaak. Op zaterdag komt daar Marlies Aerts bij. Naast helpen in de winkel is zij degene die de etalages met regelmaat veranderd. Elke keer weer een ander thema en elke keer weer mooier. Vele passanten blijven stilstaan om deze te bewonderen. En of dat niet genoeg is doet ze ook de boekhouding van onze onderneming.

Naamsbekendheid krijg je via vele kanalen. Eén daarvan is de social media. Alles wat je daarop tegenkomt is door Simone Tanner gepost. Sinds een aantal jaren is zij helemaal verknocht aan hardlopen. De kans is heel groot dat je haar in de bossen van Leyduin tegenkomt.

Vaak horen we de vraag: wat moet ik eten voor of na een training. Voeding is de basis waar het lichaam op functioneert, beweegt, hersteld en opbouwt. Door voeding te optimaliseren kan je het lichaam ondersteunen om zo fit mogelijk te zijn.In de winkel zijn daar voldoende supplementen voor. Maar voor een uitgebalanceerd dieet kan je bij Karen Brouwer terecht. Ze is werkzaam als paramedisch diëtiste, waarbij coaching, geven van praktische adviezen en het overleggen met artsen centraal staat. De liefde voor sport staat op de voorgrond. Internationaal fietst ze mee in de MTB sport. Zo heeft ze  zelf ondervonden hoe je de accu zo goed mogelijk draaiende kan houden tijdens de inspanning. Meer info op www.focusvoeding.nl. en contact opnemen kan via karen@focusvoeding.nl of GSM 0650744387.

Soms raak je geblesseerd en is het goed om een specialist te bezoeken. Meest voor de hand liggende is een fysiotherapeut. Een goede samenwerking hebben we met Pascal Schmitz, GSM 0657229215. Vele lopers zijn door hem begeleid in hun herstelproces. Zijn praktijk kun je op Nieuw Groenendaal, https://nieuwgroenendaal.nl/ vinden.

Zelf loop ik al hard vanaf mijn 10e jaar. Sinds 2017 hebben Marlies en ik (Enno Aerts) Lopers Company by Enno, een hardloopspeciaalzaak en hardloopschool.

Daarmee is het hele team compleet.