Skip to main content
WAT IS JOUW MAXIMALE AEROBE VERMOGEN? DOE DE LACTAATTEST
DIANE VALKENBURG (EX TOPSCHAATSTER) BEPAALT JE MAXIMALE HARTSLAG / HARTSLAG PER ZONE / AEROBE VERMOGEN / AEROBE DREMPEL
VRIJDAG 18 MAART
SPORTPARK GROENENDAAL
DUUR 60 MINUTEN

Tijdens de lactaattest wordt de relatie tussen je loopsnelheid, je hartslagfrequentie en je bloedlactaatconcentratie in kaart gebracht. Je maximale hartslag en je maximale aerobe vermogen worden gemeten. Je maximale aerobe vermogen is de snelheid die je ongeveer zes minuten vol kunt houden. Daarnaast worden je lactaatdrempel, ook wel omslagpunt genoemd, en je trainingszones bepaald. Als je tijdens je trainingen een hartslagmeter draagt, kun je aan de hand van trainingszones je trainingen beter indelen. Je weet welke hartslag of snelheid je moet aanhouden om de training rustig te houden en je weet naar welke hartslag of snelheid je in intervallen moet lopen om je training intensief genoeg te maken. Als je de lactaattest na een aantal maanden of een jaar herhaalt, dan kun je zien wat de resultaten van je trainingen van de afgelopen periode zijn.

De lactaattest voeren we buiten uit. Je draagt een hartslagmeter en loopt blokjes van drie minuten, in een steeds hoger tempo, tot maximaal of bijna maximaal. Na ieder blokje meet Diane de bloedlactaatconcentratie door middel van een prik in je vingertop. Met behulp van je hartslag en loopsnelheid kan ze dan een goede schatting van je lactaatdrempel bepalen. Aan de hand daarvan maakt Diane trainingszones, op basis van hartslag en loopsnelheid.

Een horloge en hartslagband die samen je hartslag meten hoef je niet zelf te hebben, daar zorgen wij voor. Wel natuurlijk je renkleding en hardloopschoenen aantrekken of meenemen 🙂

Wil je meer weten over Diane Valkenburg en haar testen? Kijk gerust op haar informatieve site.

VOOR ALLE INFO, INSCHRIJVEN EN BETALEN LOOP BINNEN BIJ  LOPERS COMPANY BY ENNO
INSCHRIJVEN EN BETALEN KAN OOK VIA DIT FORMULIER, KOSTEN PER TEST €110