Skip to main content

Femke Bol is dit jaar ongeslagen gebleven in de Diamond League. Haar zege op de finale-avond in Zürich leverde de 21-jarige atlete 30 duizend dollar op.

Ongeslagen was Femke Bol op de 400 meter horden in de Diamond League en ongeslagen bleef ze. In Zürich zette de pas 21-jarige hordeloopster met het winnen van de finale van de belangrijkste internationale wedstrijdreeks een uitroepteken achter haar uitzonderlijke atletiekjaar.

Bol, die zesmaal de beste was in de Diamond League en olympisch brons won, beleeft een droomseizoen, constateerde ze eerder deze week al bij de NOS. Eenmaal onder de olympische stolp vandaan kon ze daar pas echt van genieten. In Zwitserland voelde ze geen druk meer en mocht ze er tot haar vreugde optreden voor goedgevulde tribunes.

Geen moment kwam ze in het Letzigrund-stadion in de problemen. De Amerikaanse Shamier Little drong bij de laatste horde nog aan, maar onverstoorbaar liep Bol daarna weer uit om in 52,80 te finishen met meer dan een halve seconde voor Little (53,35).

Bron: AD.nl