Skip to main content

Barefoot running is een aparte hardloop ervaring. Als je dat zelf wilt beleven kom dan naar de clinic Barefoot Running, waar je de FiveFingers schoenen van Vibram kunt uitproberen.

De FiveFingers barefoot schoen is een heel minimalistische schoen. Het is eigenlijk alleen een bescherming voor je voet. Maar hoe werkt de minimalistische FiveFingers barefoot schoen van Vibram eigenlijk?

Vibram zegt daarover zelf; “Wij geloven dat bewegen en hardlopen in Vibram FiveFingers ons gezonder, gelukkiger en meer verbonden met ons lichaam kan maken”.

Op vrijdag 8 juli kun je het zelf gaan ervaren. Vibram komt met testschoenen die je zelf kunt gaan uitproberen. Pepijn van den Hoogen van Vibram zal vooraf een introductie geven over de schoenen en het gebruik daarvan. Vervolgens gaan we hardlopen door Leyduin waarbij we over verschillende ondergronden gaan. Naast hardlopen zullen we ook oefeningen doen, waarbij je de schoen op een andere manier gebruikt. Zo ervaar je het dragen van een barefoot schoen en het rennen ermee het beste.

Je kunt kiezen uit 3 type FiveFinger schoenen;

  • De KSO EVO. Deze schoen geeft maximaal grondgevoel en is de meest minimalistische schoen uit het assortiment. Hij heeft een goede grip en biedt essentiële bescherming.
  • De V-Run. Een barefoot schoen met meer grip en een stijvere zool dan de KSO EVO. Het is een lichtgewicht, flexibele en super comfortabele schoen.
  • De V-Trail 2.0 is de nieuwste trailrun-optie. Deze trail schoen biedt de nieuwste en beste functies om paden met gemak te bedwingen in zowel natte als droge omstandigheden.

Enno zegt zelf over barefoot running;

“Sinds een paar jaar loop ik door de bossen, duinen en over het strand op FiveFinger schoenen van Vibram. Vanaf het eerste moment was ik verknocht aan deze schoenen. Barefoot hardlopen op deze schoenen is een aparte en heerlijke ervaring. Neemt niet weg dat je het wel moet leren en het tempo en de afstanden langzaam moet opbouwen. Maar als je de smaak te pakken hebt dan ben je een ervaring rijker.”

Meer info kun je krijgen bij Enno in de winkel of via de mail, info@loperscompanyheemstede.nl, bel of WhatsApp naar 0620410066.  Wil je meedoen aan de Clinic Barefoot Running. Meld je aan door dit formulier in te vullen en naar ons te versturen; https://www.loperscompanyheemstede.nl/clinic-barefoot-running/.