Skip to main content

De 45ste editie van de marathon is afgelast. Jouw startbewijs blijft geldig voor de 46ste editie van de TCS Amsterdam Marathon 2021 op zondag 17 Oktober. De TCS Amsterdam Marathon trekt jaarlijks topatleten van over de hele wereld. Deze internationale marathon, die bekend staat om het vlakke én aantrekkelijke parcours met vele highlights. Naast de klassieke afstand staan de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en twee onderdelen voor de jeugd op het programma. Alle onderdelen finishen in het historische Olympisch Stadion in Amsterdam.

Groots sportevenement

De TCS Amsterdam Marathon wordt al sinds 1978 georganiseerd en is niet de minste: met zijn snelle parcours en deelnemers uit zo’n 80 landen staat het op de ranglijst van de beste marathons ter wereld. Wil jij je inschrijven voor de 2021 editie, lees hier alle voorwaarden.

Prijswinnende marathon

In 2013 ontving de TCS Amsterdam Marathon van de Internationale Associatie van Atletiek Federaties (IAAF) het Gold Label voor Road Races. Deze speciale prijs wordt alleen aan toonaangevende internationale races toegekend. De TCS Amsterdam Marathon past daarmee in het rijtje van grote marathons zoals die in New York, Parijs, Londen, Boston en Berlijn.

Wil je weten wat de starttijden zijn en of de lopers door jouw straat lopen? Kijk dan voor meer informatie op de Amsterdam Marathon site.