Skip to main content

Femke Bol heeft haar verrassend snelle opmars naar de wereldtop in de atletiek bezegeld met een schitterende bronzen medaille op de 400 meter horden bij de Olympische Spelen in Tokio. Dat deed de Amersfoortse olympische debutante in een dik persoonlijk én Europees record: 52,03.

De pas 21-jarige Amersfoortse moest in de finale in het Olympisch Stadion alleen buigen voor de Amerikaanse Sydney McLaughlin en de wereldkampioene Dalilah Muhammad, beiden uit Amerika. Het goud ging naar de ontketende Amerikaanse Sydney Mclaughlin, die met 51.46 een dik wereldrecord klokte.

,,Het is ongelooflijk”, stamelde Bol voor de camera van de NOS. ,,Ik wil iedereen die in Nederland zo vroeg is opgestaan bedanken dat ze zijn gaan kijken. Dat helpt zo enorm. Het is zo gaaf om hier te staan. Ik kan het nog niet helemaal beseffen. Het was ook echt schitterend om eindelijk eens tegen die meiden (Muhammad en Mclaughlin, red) te lopen. Die meiden zijn echt van een bizar niveau. Dat helpt mij zo enorm om nóg beter te worden. Ik moest gewoon echt op mijn allerbest zijn. Dat was de enige manier dat ik hen kon verslaan.”

,,Ik mocht geen foutje maken of iets. Dat is wel gelukt. Mijn vorm was er en dat blijkt. Ik wist wel dat ik rond de 52,0 kon lopen. Ik ging zo hard als ik kon. Ik probeerde mee te gaan en ik denk dat dat mij naar deze tijd heeft gebracht. Het is zo gek. Je kijkt zo lang uit naar dit moment en opeens is het gedaan. Dat is juist supermooi, echt heel gaaf.”

Bron: AD
https://www.ad.nl/olympische-spelen/fenomeen-femke-bol-in-snelste-race-ooit-naar-sensationeel-brons-ik-was-op-mijn-allerbest~a4e92ae2/