Nijmegen

De trailrunning groep van Het Looplab is er voor lopers die op zoek zijn naar specifieke training voor trailrunning. Op trailpaden zijn er loop-technisch andere vaardigheden vereist in vergelijking met het lopen op de verharde weg. We focussen ons niet op vlakke bospaden maar juist op de afwisseling tussen het klimmen en dalen. Je maakt kennis met een grote variatie aan trainingen die je kunt gebruiken om sterker te worden op de trails. Last but not least, we gaan tijdens de gezamenlijke trainingssessies genieten van de natuur rondom Nijmegen en je gaat mooie nieuwe paadjes en plekken leren kennen!

Heb je een mooi evenement op de planning staan en wil je je voorbereiden met een individuele en onderbouwde aanpak? Ook op het gebied van trailrunning bieden wij professionele hardloopbegeleiding. Aan de hand van jouw doelen stellen we een op maat gemaakt trainingsschema op. Lees meer over onze hardloopbegeleiding.

Trailrunning training Nijmegen

Jesper Cornelissen is de trainer van deze groep. Hij geniet al jaren van het lopen in de mooie bossen rondom Nijmegen. In 2015 begon dit serieuzere vormen aan te nemen en ging hij zich voorbereiden op zijn eerste trail in de Alpen. Daarna heeft hij veel ervaring opgedaan in het lopen van wedstrijden over een verscheidenheid aan terreinen en afstanden. Het is een leerproces geweest om uit te vinden wat de meest geschikte training is en dit proces is nog steeds gaande. Hij deelt deze ervaring en zijn enthousiasme graag met jou. Mede door zijn achtergrond als bewegingswetenschapper ligt zijn nadruk op blessurepreventie en een individuele aanpak gebaseerd op de laatste ontwikkelingen.

Voor wie is de trailrunning groep geschikt?

Het instapniveau van de trailrunning groep is het kunnen hardlopen van 5 kilometer over vlak terrein. De gezamenlijke trainingssessies zullen twee keer per maand plaatsvinden, op dinsdagavond, om 19:30 uur. De locatie verschilt per training.

Een strippenkaart kost € 70,- (10 strippen) en is bij onze verschillende loopgroepen te gebruiken. Een keer vrijblijvend meetrainen? Meld je aan voor een proefles.

Aanmelden trailrunning groep