Skip to main content

Orthopedische sportsteunzolen / sportsupplementen. Aangemeten door en bij Lopers Company Tilburg!

Een blessure aan voet en/of been kan ontstaan door een afwijking in de stand van de voet of het been. Door deze standsafwijking worden bepaalde spieren, pezen en gewrichten overbelast. Om dit soort blessures te verhelpen en te voorkomen kan een orthopedische sportsteunzool, ook wel sportsupplement genoemd, de oplossing zijn. Voor het opmeten van de orthopedische sportsteunzolen kunt u terecht bij uw sportspeciaalzaak. Wij van Lopers Company Tilburg hebben bij Schrijver orthopedie een gespecialiseerde opleiding gevolgd waardoor wij precies weten hoe de orthopedische sportsteunzolen opgemeten moeten worden. Wilt u weten of de orthopedische sportsteunzolen iets voor u kunnen betekenen, aarzel dan niet om dit te vragen.

Materiaal
De orthopedische sportsteunzolen worden gemaakt van E.V.A. materiaal. Dit is hetzelfde materiaal waarvan de tussenzool bij een sportschoen gemaakt wordt zodat u geen verlies in demping of verend vermogen ervaart. De bovenzijden van de orthopedische sportsteunzolen worden afgedekt met een zachte, dempende en vocht absorberende afdeklaag. Een skai of lederen afdeklaag behoort ook tot de mogelijkheden.

Kosten van de orthopedische sportsteunzolen
Orthopedische sportsteunzolen voor volwassenen: € 189, – Orthopedische sportsteunzolen voor kinderen tot en met 12 jaar:€ 154, – Orthopedische steunzolen voor in veiligheidsschoenen: € 214, – U betaalt bij het aanmeten een aanbetaling van € 65, – aan Lopers Company Tilburg. De orthopedische sportsteunzolen worden door Schrijver orthopedie geproduceerd en zijn twee weken na het aanmeten gereed. U maakt hiervoor een afhaalafspraak bij ons. Bij de orthopedische sportsteunzolen is een factuur van Schrijver orthopedie toegevoegd. U dient dan het restbedrag over te maken aan Schrijver orthopedie. Het totaalbedrag staat op de factuur zodat u deze kan indienen bij uw zorgverzekeraar. Indien u aanvullend verzekerd bent, kan u in aanmerking komen voor een vergoeding. De orthopedische steunzolen worden vanuit de aanvullende verzekering gedeeltelijk of helemaal vergoed. Wij adviseren u om dit na te kijken in uw polis- voorwaarden. U kunt dit vinden onder het hoofdstuk: Hulpmiddelen / Orthopedische steunzolen.

Gebruiksaanwijzing orthopedische sportsteunzolen
Ondersteuning van de voet kan in het begin gevoelig zijn, dit is per persoon verschillend. Bij overgevoeligheid dient u het dragen van orthopedische sportsteunzolen rustig op te bouwen. Wanneer er na 6 weken geen gewenst resultaat is, neem dan contact op met ons. Wij kunnen u verder helpen en de orthopedische sportsteunzolen laten aanpassen. Op de orthopedische sportsteunzolen zit een pasgarantie van 6 maanden.
Wij adviseren u één keer per jaar uw orthopedische steunzolen te laten controleren op de functionaliteit. De orthopedische sportsteunzolen gaan tussen de 2 en 4 jaar mee. Dit is afhankelijk van hoe vaak de orthopedische sportsteunzolen gedragen worden en de belasting op de orthopedische sportsteunzolen.
De orthopedische sportsteunzolen zijn gemaakt voor schoenen met een vlakke bodem. U dient alle schuimrubber en confectiesteunen/ confectievoetbedden uit de schoenen te verwijderen.
Aan uw orthopedische sportsteunzolen heeft u weinig tot geen onderhoud. Wel is het raadzaam om orthopedische sportsteunzolen af en toe te laten ‘luchten’. Bij heel intensief gebruik is het prettig voor u als u twee paar orthopedische sportsteunzolen heeft, zodat u kunt wisselen. Indien de orthopedische sportsteunzolen door gebruik nat geworden zijn, moeten ze op natuurlijke wijze drogen. Haal deze dan uit de schoenen om te drogen. Let op: nooit de orthopedische sportsteunzolen verwarmen!
Het kan zijn dat na verloop van tijd de toplaag op uw orthopedische sportsteunzolen aan vervanging toe is. Wanneer dat zo is, kunt u deze laten vervangen. U kunt dit doen door de orthopedische sportsteunzolen bij Lopers Company Tilburg te brengen of rechtstreeks naar Schrijver Sportorthopedie op te sturen. De kosten voor een nieuwe toplaag zijn € 35, – inclusief verzendkosten.