Terug

Loopanalyse

1. Korte kennismaking

Voor het aanmeten van schoenen willen we graag eerst wat informatie over je. Bijvoorbeeld: wat zijn je doelen?; zijn er klachten of blessures?; op welke ondergronden loop je? Aan de hand van deze informatie kunnen we een beter schoenadvies geven.

2. De schoenmaat

Vaak kom je wat betreft schoenmaat een of twee maten groter uit dan de maat in je gewone schoenen. Loopschoenen vallen wel eens wat kleiner uit en een beetje extra ruimte bij tenen is erg belangrijk. Wij geven je advies over welke maat het meest geschikt is.

3. Loop analyse

Tijdens de analyse maken we een dynamische videoanalyse van je afwikkeling. Je loopt eerst op een neutrale testschoen zodat we goed kunnen zien wat er goed en minder goed gaat. Door de video vertraagd af te spelen laten we je zien waar we mogelijk iets kunnen verbeteren met bepaalde hardloopschoenen. Desgewenst geven we je ook advies over je loopstijl in het algemeen.

4. Passen en adviseren

Vervolgens geven we je een aantal hardloopschoenen aan die bij jouw soort afwikkeling passen. Door video-opnames van deze schoenen te vergelijken met die van de neutrale testschoen kunnen we zien of de desbetreffende schoen voldoende steun en stabiliteit geeft.

5. Schoen keuze

Inmiddels hebben we je een aantal modellen aangegeven die geschikt zouden kunnen zijn. Neem de schoen er wat betreft steun en stabiliteit goed uitziet, en vooral ook lekker zit!

6. ‘Ready to go’

7. de Hardloopscan

Als je geïnteresseerd bent om een beter beeld te krijgen van je loopstijl en deze te verbeteren is 'de Hardloopscan' de moeite waard. Kijk op https://www.dehardloopscan.nl voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.