Terug

Beginnerscursussen


Start to Run in maart - 16 & 17 mrt

Za 16 en zo 17 mrt 2019 begint de Start to Run beginnerscursus. De cursus is bedoeld voor mensen die graag willen beginnen met lopen (nog nooit gelopen) of die opnieuw willen beginnen (lange tijd niet meer gelopen). Doe mee met Yakult Start to Run.

Start to Run (Atletiekunie) video

ZA 16 EN ZO 17 MRT 2019 BEGINT DE NIEUWE STARTERSCURSUS
De cursus is bedoeld voor mensen die graag willen beginnen met lopen (nog nooit gelopen) of die opnieuw willen beginnen (lange tijd niet meer gelopen). Het Start to Run programma is al jaren een begrip voor de beginnende loper. Start to Run wordt in Nijmegen en omgeving al jaren verzorgd door Nijmegen Atletiek. Yakult Start to Run biedt voor € 49,50 zeven weken lang een training aan met een trainer en één of twee huiswerkopdrachten voor die week.

TRAININGEN ZATERDAG OF ZONDAG EN DINSDAG OF WOENSDAG
Nijmegen Atletiek biedt deze training aan op zaterdagochtend om 9.30 uur en op zondag om 10.00 uur. Omdat onze ervaring leert dat de huiswerktrainingen erg moeilijk op te brengen zijn voor de startende loper, kun je in plaats van de huiswerkopdrachten van Start to Run bij Nijmegen Atletiek één extra training per week volgen, zonder extra kosten. Deze extra training is mogelijk op dinsdag 19.30 uur of woensdag 19.30 uur. Hierdoor is de aanschaf van de Running Coach niet nodig.DOORLOPEN NA AFLOOP VAN DE CURSUSNa zeven weken Yakult Start to Run kun je, als je enthousiast bent geworden over het lopen, besluiten om bij Nijmegen Atletiek verder te gaan met de starterscursus, zodat je in een half jaar circa één uur aaneengesloten kunt lopen met twee trainingen per week. Na het half jaar kun je meedoen met de vele trainingen van Nijmegen Atletiek biedt.

INSCHRIJVEN
Inschrijven kun je via www.yakultstarttorun.nl. Kies locatie Nijmegen, Nijmegen Atletiek, Heemraadstraat 3 in Nijmegen. Ben je al lid van Nijmegen Atletiek, maar wil je, bijvoorbeeld na een blessure, weer opnieuw beginnen, dan hoef je niet via Start to Run in te schrijven, maar kun je je aanmelden via hardlopen@nijmegenatletiek.nl.

PROEFTRAINING ZATERDAG 9 MAART 2019 OM 9.30 UUR
Ben je er niet nog zeker van of hardlopen wel iets voor je is, ben je bang dat het te snel of te hard voor je gaat of ben je benieuwd hoe het trainen in een groep gaat, kom dan bij de proeftraining. Naast de proeftraining vertellen we je alles over Start to Run en de vervolgmogelijkheden bij Nijmegen Atletiek. Ook besteden we aandacht aan schoenen en kleding, de medisch aspecten en het voorkomen van blessures. Je hoeft voor de proeftraining nog geen hardloopschoenen aan te schaffen. Kom gewoon sportief gekleed. Meld je in het clubhuis van Nijmegen Atletiek aan de Heemraadstraat 3.

ZOVEEL EXCUSES OM NIET TE GAAN HARDLOPEN
“Dat kan ik toch helemaal niet. Ik heb er geen tijd voor. Daar ben ik veel te zwaar voor. Ik ben al zo moe. Straks raak ik geblesseerd. Ik houd dat niet vol. Dat had ik toch veel eerder moeten doen. Dat is veel te duur. Ik vind het doodeng. Ze lachen me vast uit.” Een greep uit de vele excuses die veel mensen zich voorhouden om niet te gaan hardlopen. Begrijpelijke gedachten, maar ze zijn allemaal niet waar. Dat hebben de 100.000 Start to Run deelnemers wel bewezen, die de afgelopen jaren zijn begonnen met deze 7-weekse beginnerscursus van de Atletiekunie. En waarvan maar liefst 92% de cursus helemaal volbracht heeft. Alle succesverhalen én excuses van deze oud-deelnemers zijn nu gebundeld om iedereen te inspireren zelf óók die stap te zetten.
Vragen kun je mailen naar hardlopen@nijmegenatletiek.nl.


CURSUS HARDLOPEN VOOR BEGINNERS

Nijmegen loopt! start een 13 wekelijkse cursus hardlopen voor absolute beginners m/v met twee trainingen per week op donderdagavond 20:00 uur en zondagochtend 09:30 uur.

START : 28 augustus 2018

LOCATIE: Radboud Sportcentrum, Heyendaalseweg 141, Nijmegen

In verband met een deelnemerslimiet vooraf aanmelden via info@nijmegenloopt.nl.

TRAINEN IN EEN GROEP

Loop je al hard en wil je goed voorbereid deelnemen aan loopevenementen of gewoon lekker recreatief lopen in een groep, volg dan onze duurlopen en interval trainingen.

SPORTIEF WANDELEN

Sportief wandelen is niet zomaar een stukje wandelen. Het is voor iedereen die aan zijn of haar conditie wil werken een ideale activiteit. Door een deskundige begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het ‘gewone wandelen’.

Kijk voor meer informatie op: www.nijmegenloopt.nl of mail naar info@nijmegenloopt.nl.


Bewegen in Nijmegen

Wil je zonder je overmatig in te spannen werken aan je gezondheid en conditie? Ben jij daarvoor op zoek naar trainingen die prima geschikt zijn om rustig en ontspannen te bewegen?

Heb je moeite met starten alleen (door lichamelijke belemmeringen zoals overgewicht, slechte conditie e.d.) dan is voor jou bewegen onder begeleiding misschien de oplossing. Wij, trainers voor Bewegen in Nijmegen, willen je dan graag helpen om meer te bewegen door je voor jou passende trainingen aan te bieden.

Wandelen in een kleine groep met jouw trainer, in een mooie omgeving. Lekker buiten, in de bossen van Heumensoord. En na de training gezellig een bakje thee of koffie in jouw eigen kantine!

Het is verbluffend wat regelmatig een beetje meer bewegen met je kan doen. Je wordt gezonder, actiever en je conditie neemt toe. Je bent meer buiten en kunt meer genieten van je omgeving.

Kijk voor meer informatie op www.bewegeninnijmegen.nl of stuur een e-mail naar info@bewegeninnijmegen.nl.


Gezond Hardlopen

HARDLOPEN, OOK EEN SPORT VOOR JOU?
Wil je serieus aan de slag met je gezondheid én conditie dan ben je welkom bij 'Gezond Hardlopen', een club die jou op eigenzinnige wijze leert hard te lopen.

Hardlopen is zonder twijfel een goed middel om gezonder door het leven te gaan!

Steeds meer mensen lopen regelmatig hard of willen gaan beginnen met hardlopen. Het lijkt zo gemakkelijk, lekker hardlopen doe je toch gewoon?

De mensen van Gezond Hardlopen zijn er van overtuigd dat hardlopen méér is dan alleen kilometers rennen. Ons idee is om samen met jou meer uit hardlopen te halen.

DE GEZOND HARDLOPEN-METHODE, MIX VAN DOELSTELLINGEN:

Hardlopen en gezondheid
GH heeft als doel om samen met jou te werken aan je conditie en gezondheid. Hardlopen is daartoe de perfecte sport omdat je op niveau met hardlopen en dus met je gezondheid en conditie aan de slag kunt gaan.

Onthaasten
Gezond Hardlopen heeft bovendien als doel om samen met jou te onthaasten, te ontstressen, de opgebouwde spanningen op een gezonde manier uit je lijf te gooien, eruit te lopen.

Samen hardlopen
Sámen trainen, sámen uit en sámen thuis. GH heeft als doel om van het hardlopen ook een leuke en gezellige sociale activiteit te maken.

ONZE TRAININGEN
GH geeft trainingen aan recreant-atleten jong en oud, van 15+ tot ... . We verzorgen trainingen op de volgende dagen en tijden:

- Maandag van 19.30 uur tot ±21.00 uur
- Dinsdag van 19.30 uur tot ±21.00 uur
- Woensdag van 19.30 uur tot ±21.00 uur
- Donderdag van 19.30 uur tot ±21.00 uur
- Zaterdag van 19.30 uur tot ±21.00 uur

Regelmatig zijn er 'speciale' trainingen met bijbehorend schema naar een bepaald doel, zoals de pelgrimstocht naar Santiago 2018 of de halve marathon in Berlijn en natuurlijk de 7H-loop met de 7,5 en 15 km.

Kijk voor meer informatie op www.gezondhardlopen.nl of stuur een e-mail naar info@gezondhardlopen.nl.