Terug

Medewerkers

Sietse van der Mei

Sietse is begonnen met hardlopen, eind jaren zeventig. Besmet met het hardloopvirus in zijn tijd als beroepsmilitair bij het Korps Mariniers. Eerst recreatief, maar na enige trimloopjes met goede resultaten, werd het wat meer serieus als wedstrijdloper. Na een tijdje aan baan atletiek wedstrijden gedaan, op 1500 meter en 5 km, later meer wegatletiek. Zijn beste resultaten boekte hij op regionaal niveau in de jaren tachtig. Op vele straten loopjes en cross wedstrijden werden podium plaatsen behaalt. Destijds heeft hij ook zijn diploma's behaalt als looptrainer bij de Atletiekunie. Sietse zijn beste prestaties lagen op de 10 km (PR: 30.38) en de halve marathon (PR: 1.09.42) en later heeft hij ook vele marathons (PR: 2.41.43) gelopen. Toen hij echt de stap wilde maken naar snellere marathons, gooiden ernstige knieblessures roet in het eten. Na operatief ingrijpen, voor noodzakelijk herstel, is hij verder gaan trainen op een wat lager pitje. Sietse streeft er naar iedere dag even te lopen. in 2002 heeft hij van zijn hobby zijn beroep kunnen maken, met het starten van een running speciaalzaak in Heerenveen. De hele dag bezig zijn met mensen die dezelfde hobby hebben, is voor hem het mooiste wat er is. Sietse heeft een opleiding gevolgd voor orthopedisch sportschoen specialist, is ook gecertificeerd Nordic Walking trainer, en Praktijkbegeleider bij het opleiden van Atletiekunie trainers en Cios studenten. Hij geeft trainingen bij AV Heerenveen ( is daar ook voorzitter) en geeft clinics Start To Run, bedrijfsclinics en heeft een eigen loop trainingsgroep. Daarnaast is ook trailrunning een geliefd onderdeel geworden voor Sietse.

Als je vragen hebt op hardloopgebied, kan hij u op weg helpen met advies.

Bea van der Mei

Bea is op haar 13e jaar met atletiek begonnen en is nooit meer gestopt met hardlopen. Alle afstanden vanaf 5 kilometer tot en met de marathon vindt zij leuk. Bea traint tweemaal per week bij AV Heerenveen en nog twee á drie maal zelf en loopt met regelmaat een wedstrijd. 5k heeft zij staan in 21.09; 10k in 42.20; de halve marathon in 1.35 en de marathon in 3.31. Ook trailrunning mag ze erg graag doen en ondertussen heeft ze ook al een ultra tail (50km) volbracht. Het plezier in lopen staat echter voorop! Even in het hier en nu, genieten van de omgeving en van het lopen zelf zijn de dingen die haar gaande houden. Maar het wedstrijdelement is dan ook wel weer leuk. Bea is (sport)-diëtist en heeft een eigen praktijk Fit en Voeding aan huis en werkt als diëtist in het ziekenhuis in Drachten. U zult Bea af en toe in de winkel treffen waarbij zij altijd enthousiast is om met u mee te denken om het lopen zo aangenaam mogelijk te maken! Of het nu is door de meest geschikte schoenen, accessoires of sportvoeding...

Kijk voor meer informatie over Fit en Voeding op www.fitenvoeding.nl .

Marlijn van der Mei

Marlijn werkt vooral als inval kracht in de winkel. Door de week studeert zij in Groningen aan de ALO, een opleiding tot sportdocent op HBO niveau. Sinds haar 6e is ze al op de atletiekbaan te vinden, eerst alle disciplines maar het leukste was het hardlopen zelf. De overstap naar de MILA-groep was dan ook niet moeilijk en hier heeft ze jaren getraind. Ze is nog steeds actief als atlete, zowel in Heerenveen als ook trainend in Groningen. Sinds enige tijd waagt Marlijn zich ook aan de langere afstanden en de trail en heeft ze onlangs haar 1/2 marathon PR aangescherpt naar 1 uur 43 een zeer mooie tijd dus. Naast het trainen en studeren valt Marlijn regelmatig in als trainster voor de zaterdagochtend training in het bos aan onze eigen loopgroep, die Sietse al jarenlang traint, met met enthousiaste recreanten. Dit doet ze met veel plezier en ze is van plan dit nog lang te blijven doen. Uiteraard kan Marlijn u op weg helpen met het adviseren van de juiste schoenen en kleding.