Terug

Korting op het 2de paar schoenen!

Een tweede paar schoenen is verstandig.

Daarom geven wij bij aanschaf van twee paar schoenen, door dezelfde gebruiker, tegelijk een korting van 20% op het tweede paar. (natuurlijk niet in combinatie met andere kortingen, acties e.d.)


Natuurlijk kun je meerdere paren schoenen aanschaffen uit modische overwegingen. Ook dan geven wij natuurlijk korting van 20% op het extra paar. Maar het gaat ons vooral om verstandig hardlopen. En dan is een extra paar hardloopschoenen zeker aan te bevelen!

Twee ( of meer) paar hardloopschoenen...

Om deze redenen is het aan te bevelen meerdere paren schoenen te hebben.

  1. Herstel (van de schoen) heeft 48 uur nodig;
  2. Verkleint de kans op blessures (blessurevrij hardlopen is een pakket aan "maatregelen", regelmatig schoenen wisselen is daar één van);
  3. Trainingsschoenen en wedstrijdschoenen of duurloop en trainingsschoenen...;

Ook schoenen moeten zich herstellen na een inspanning...

Je schoenen hebben ongeveer 48 uur nodig om te herstellen na "een inspanning". Heb je langer gelopen (duurloop) dan heeft ook de schoen een langer herstel nodig. Tijdens het hardlopen worden de schoenen zwaar belast en verminderd de demping. Wanneer je je hardloopschoenen 48 uur niet gebruikt en dus goed laat terugkeren in hun optimale conditie, zal de schoen daarna weer beter zijn werk kunnen doen.

Bij regelmatig/ vaak lopen neemt slijtage van hardloopschoenen progressief toe. Hoe langer hardloopschoenen dus kunnen rusten, hoe langer je ermee kunt blijven lopen. ( dit betekent niet, dat je een schoen weken kan laten "stil staan". Dan verouderen en verharden schoenen simpelweg). Loop je minder vaak hard, maar wel meer dan 30 tot 40 kilometer in de week dan is een tweede paar hardloopschoenen ook aan te raden.

En denk er eens aan om ook volledig verschillende schoenen te belopen: voor intervallen en baantraining een actievere, neutrale schoen en voor het langere duurloop werk een flink dempende, soms stabiliserende schoen.

Verstandig schoenengebruik werkt preventief t.a.v. blessures en kan het lopen verbeteren...

Een tweede paar hardloopschoenen is prima als het een schoen van hetzelfde merk is. Maar kies dan vooral een ander type schoen. Liever nog kies je voor een ander merk schoen. de afwisseling werkt net als bij het principe van training: afwisseling maakt beter!

Door je pezen en spieren verschillend te belasten kan je blessures voorkomen. Je pezen en spieren worden namelijk sterker doordat zij op een andere manier worden getraind.

Zo maar wat voorbeelden: Kies voor een lichte en soepele schoen met minder ondersteuning wanneer je ook interval trainingen loopt. Liever ook eens het bos in in plaats van op de weg of de baan? Ga dan voor meer ondersteunende trailrunning schoenen. Kies je schoenen dus bij het doel waar je voor traint.

Duurloopschoen, trainingsschoen, wedstrijdschoen, intervalschoen...

Wedstrijdschoenen zijn vaak lichter en soepeler dan trainingsschoenen. Doordat wedstrijdschoenen anders zijn opgebouwd is het mogelijk hier sneller mee te lopen en beter te presteren.

(met dank aan: www.mamaloopt.nl & www.runnersweb.nl & www.runnersweb.nl