Terug

Medewerkers

Eigenaar Jan Struycken

Eigenaar van de winkel en al 31 jaar actief als adviseur. Zelf gepassioneerd duursporter. Was één van de pioniers van de triathlonsport in Brabant. Deed in 1987 zijn eerste hele triathlon in Almere. Daarna volgden er nog 25 hele triathlons, waaronder de mooiste en zwaarste ter wereld. O.a. de Ironman Hawaii (2x), Embrunman, en de Infernotriathlon staan op zijn palmares. Sportief hoogtepunt was de overwinning tijdens de Ironman Lanzarote 1996. Vanaf 2002 helemaal verknocht aan bergmarathons en trailrunning. Graubundenmarathon, Mont-Blanc marathon en Zermatt marathon zijn enkele van deze fantastische evenementen. Deelname aan de Transalpinerun in 2009 en 2011 waren een onvergetelijke ervaring. Een wedstrijd over 270km door de Alpen van Duitsland via Oostenrijk, Zwitserland naar Italie. Samen met teammaat Jos Everts, een beleving van duursport zoals het moet zijn. Genieten en niet teveel op de klok kijken. Dit allemaal als voorbereiding op de Champions League van het trailrunning, de Ultra Trail du Mont Blanc. Een 168km lange wedstrijd rondom het Mont Blanc massief.

In 2013 was het zover. Na de Transvulcania, 85km op La Palma, de Lavaredo Ultratrail, 85km in de Italiaanse Dolomieten, stond Jan eind augustus aan de start van deze legendarische wedstrijd. Ruim 2400 deelnemers uit 72 landen, die de nodige kwalificatiepunten te pakken hadden, begonnen aan een machtig mooi hardloopavontuur. Na twee nachten en een dag beeindigde hij de wedstrijd als 630ste. .


Hoogtepunt voor 2014 was de Lavaredo Ultratrail in de Italiaanse Dolomieten. Een fantastische trail over 120km en 5800 hoogtemeters. Na een mooie voorbereiding met podiumplaatsen op Madeira, La Bouillonante en Boucles Ardennes liep Jan de Lavaredo Ultratrail in 20 uur en 7 minuten.

Voor 2016 staan er weer een aantal mooie trails op het programma. Trail by the Sea, 42,2km, Trail de la Primavera, 58km 2000h.m., Trail Mont St. Victoire(Provence) 60km 3000 h.m., Trail Verbier-St-Bernard (Zwitserland) 61km 4000h.m. en uiteindelijk de klapper van dit jaar, de TDS (Courmayeur-Chamonix) 120km met 7200h.m.

Voor 2017 staat de Diagonal des Fous op het programma. Deze extreme trail, ook wel Madmen's Crossing genoemd is op het Franse eiland La Reunion in de Indische oceaan. Een warm tropisch gebied waar een 165km trail klaar ligt met bijna 10000 hoogtemeters. Deze race staat al 5 jaar op de bucketlist en nu gaat het ervan komen. Als voorbereiding staan de 53km lange Dolomiti Extremetrail en de 101km van de Eigertrail.

Om de lopers in de regio met trailrunning kennis te laten maken organiseert Jan, dit jaar voor de 6e keer, samen met Atletiekvereniging D.A.K. Drunen, de Loonse en Drunense Duinentrail.. Als parcoursbouwer en adviseur betrokken bij de eerste echte trailrun van Brabant. Ruim 900 deelnemers genoten 19 october jl. van een geweldig mooi evenement in de duinen.

Jan kan je met zijn enorme ervaring op het gebied van duursport en uitgebreide schoenkennis helemaal op de hoogte brengen van het gewenste advies.

P.S. Er zijn in de winkel altijd wel DVD's te bekijken van deze prachtige trailwedstrijden.