Welnessboot Mill

De geschiedenis van Fitland

Fitland is opgericht in 1984 te Mill. In 1991 is Fitland Mill verhuisd naar het huidige pand aan de Hoogveldseweg (de voormalige Mavo). In 1995 is de eerste uitbreiding van Fitland met een locatie in Gemert. Fitland Mill breidt in 1999 uit met Party & Events en een uitbreiding van het sportgedeelte.

In 2004/2005 zijn er meerdere nieuwe sport vestigingen geopend te weten; Fitland Gennep, Fitland Den Bosch, Fitland Uden, Fitland Oss en Fitland Kerkrade. Naast nieuwe sportvestigingen is in 2005 ook geopend Restaurant Des Werelds, kliniek ViaSana en Diagnostisch centrum DiaSana. 2005 was ook het jaar dat Fitland is gestart met Business & Health (bedrijfssport).

De evenementen locatie De Vrije Teugel te Uden is geopend in 2006. Fitland neemt in 2007 een aantal sportvestigingen over van het onderwijscomplex Cios Sittard. Met de overname van twee sportscholen, Fitland Boxmeer in 2008 en Fitland Veghel in 2009, breidt Fitland sport zich nog verder uit.

In het kalenderjaar 2010 is de Fitland groep wederom flink gegroeid. De sportvestigingen Kerkrade D’r Pool en Fitland Goes Zeelandhallen worden heropend. Hiernaast wordt het concept “Fast Fit” overgenomen en geïntroduceerd op de verschillende Fitland vestigingen. Fitland Mill is in de periode 2009/2010 ingrijpend gegroeid door de komst van een vliegtuig voor overnachtingen en sauna- en beautyresort de Wellnessboot.

Het jaar 2013 stond in het teken van de openingen van 3 grote Fitland XL Locaties: Fitland XL Level Leiden, Fitland XL Helmond Suytkade en Fitland XL Sittard. Allen locaties zijn voorzien van een Wellnessresort, hotel, sport faciliteiten en restaurant(s). Tevens zijn er op alle locaties samenwerkingen aangegaan met zorginstellingen voor de realisatie van zorghotels en met diverse ROC's voor de combinatie van werken en leren op één en dezelfde locatie.

No time to get fit? Get fit in no time!

Erkenning

Fast Fit is lid van Fit!vak. Het Fit!vak-keurmerk onderstreept de kwaliteit van onze dienstverlening. Fit!vak is de brancheorganisatie voor fitnesscentra en als zodanig erkend door het Ministerie van Economische Zaken en WVC en de Nederlandse Sport Federatie (NSF).

Daarnaast is Fast Fit als aanbieder van in-company bedrijfsfitness in het bezit van het Keurmerk Fitness LERF (Landelijke ErkenningsRegeling Fitness). De Stichting LERF is een onafhankelijk keuringsbureau dat is opgericht in samenwerking met het ministerie van VWS.

Hoogtestage

Hoogtestage bij Fitland Hotel Dormylle:
professioneel trainen inclusief een hoogtestage? Dat kan vanaf nu dichtbij huis en dichtbij een veelvoud aan trainingsfaciliteiten. De nieuwe hotelkamers van Fitland Hotel Dormylle in Mill, die vanaf mei 2012 in gebruik zijn genomen, zijn uitgerust met een generator waarmee het percentage zuurstof in de lucht kan worden geregeld. Op deze hoogtekamers zijn de klimatologische condities zoals bijvoorbeeld hoog in de Alpen perfect na te bootsen. Ideaal voor uw hoogtetraining.

Recent onderzoek suggereert dat de beste resultaten van een hoogtestage behaald worden bij slapen op hoogte (op 2.500 meter) en trainen op een lagere hoogte dan 1.250 meter. Het Fitland Hotel heeft hier direct voordelen ten opzichte van een hoogtestage in de bergen. Het lage zuurstofniveau wordt ingesteld op de hoogtekamer en zodra die verlaten wordt is er het zuurstofpercentage van iets boven zeeniveau. Er hoeft géén reis ondernomen worden naar trainingsfaciliteiten in het dal, want deze zijn direct bij Fitland, buiten of in de omgeving (sportvelden, zwem- en schaatsbanen) aanwezig.