Wednesday 01 July 2020

Review: Cloudswift van On Running

Als liefhebber van bewegen en iemand die moeite heeft met stilzitten, heb ik mij laten vertellen dat een ‘everyday shoe’ de perfecte schoen is voor mij. Een schoen die je kunt dragen met hardlopen, fitness of wandelen. Afgelopen weken liep ik mijn eerste kilometers op de ON Cloudswift Black | Rock. Tijd om mijn ervaringen met jullie te delen!

Het Zwitserse merk On

Drie Zwitserse topsporters gingen samen op zoek naar de perfecte schoen. Het jonge en innovatieve bedrijf On Running werd opgericht en de demping in hardloopschoenen werd opnieuw uitgevonden. Voor een juiste demping hebben zij de unieke CloudTec zool ontwikkeld. Deze zool creëert een natuurlijke afzet, optimale afwikkeling en een zachte landing. Het lijkt alsof je op wolken loopt. Het is een ‘typisch Zwisters’ merk, wat staat voor degelijkheid en strakke vormen. Geen poespas, maar ‘serieus goed’. De visie van On Running op hardloopschoenen is dat je mensen niet anders moet laten lopen dan dat ze van nature doen. Ze maken om die reden geen schoenen die je bewegingen ‘corrigeren’, de zogeteten anti-pronatie schoenen. On Running laat je rennen hoe je van nature rent: een natuurlijke voetbeweging. Uiteraard wel met demping, als je die nodig hebt.

Een hele comfortabele schoen

De schoen heeft een sok-achtige constructie, waardoor hij heel goed aansluit. Perfect voor mijn instabiele enkels. Wat mij gelijk opviel is de naadloze tong, die loopt door in de schoen en dat is bijzonder prettig! Je hebt hierdoor geen last van de tong die zich halverwege je training verplaatst naar de zijkant. Klinkt wat dubieus, maar ik doel uiteraard op die vervelende flap dat zich gebruikelijk achter de veters begeeft. Het damesmodel valt naar mijn idee wat kleiner uit, waardoor ik een halve maat groter dan gebruikelijk heb gekozen. Vanuit andere gebruikers begrijp ik echter dat hij wordt aangemerkt als een schoen die heel gemiddeld uitvalt.

Meer lezen: https://www.zorgsaamloperscompany.nl/nieuws/review-cloudswift-van-on-running/?fbclid=IwAR0nrp0JM3WIzU_3IvnEV8hZVPnlZH9BtaDGI40s2qRX23ZbubpSaH2ak4I
Bron: www.zorgsaamloperscompany.nl