Tuesday 30 October 2018

7 onmisbare tips voor wie meedoet met de Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop komt er weer aan. Op 17 en 18 november lopen duizenden mensen over de prachtige heuvels rondom Nijmegen. Voor de lopers die meedoen aan deze loodzware hardloopwedstrijd heeft ervaringsdeskundige Toine, eigenaar van de Lopers Company in de Bloemerstraat, deze onmisbare tips op een rijtje gezet!

1. Train niet teveel op heuvels.

Een veelgemaakte fout is volgens Toine om in de laatste weken voor de Zevenheuvelenloop nog even flink heuvels te gaan trainen. "In een eerder stadium van de training is dit juist wel te adviseren, maar voor onervaren lopers kan het kort voor de wedstrijd voor vervelende blessures en pijntjes zorgen. En dat moet je niet hebben want je wilt juist fit aan de start staan! Loop dus bij voorkeur ook niet de 'generale' training over het originele parkoers mee, maar zoek daar een minder belastend alternatief voor. De Bosloop Malden is twee weken voor de Zevenheuvelenloop en biedt een mogelijkheid tot een 5, 10 en 15 km over mooi, afwisselend terrein. Een perfect alternatief!".

Meer tips: https://indebuurt.nl/nijmegen/ondernemersbijdragen/7-onmisbare-tips-voor-wie-meedoet-met-de-zevenheuvelenloop~58354/