Thursday 16 August 2018

Hardlopen over strand en in de duinen!

Hoe zachter het zand, hoe uitdagender het wordt!

Dit jaar duurt de zomer maar voort. Het begint bijna saai te worden. Bijna elke dag schijnt de zon, is er weinig bewolking en is de temperatuur hoog. Daarvoor hoef je niet naar een zonnig land te gaan.

Je kunt natuurlijk de hele dag op het strand gaan liggen. Maar een combinatie dagje strand met hardlopen is goed mogelijk. Hoe zachter het zand, hoe uitdagender het wordt. Op een droge dag met weinig tot geen bewolking doe ik vaak het volgende. Ik ga aan het eind van de middag naar het strand en ren een stuk door de duinen en over het strand. Na wat statische strekoefeningen duik ik de zee in en kom tot rust op het strand. Verfrist ga ik naar huis en heb nog een lange zomeravond voor de boeg.

Iedereen die wel eens op het op het strand heeft gewandeld of heeft hardgelopen, weet dat het anders loopt dan op een (onverharde) weg. Het is zwaar lopen langs de vloedlijn bij laag water waar het zand vochtig en redelijk stevig is. Bij hoog water is de vloedlijn zo dicht bij de duinen dat het zand zacht is, wat het lopen nog zwaarder maakt.

Als je op het strand gaat rennen begin dan op het hardere, natte zand om je voeten te laten wennen aan de weerstand en ga door naar het zachtere zand, zodat de spieren in je voeten sterker worden. Het strand heeft een helling, het loopt af richting zee. Probeer op zo vlak mogelijke stukken te lopen om te voorkomen dat één been zich niet volledig kan strekken.

Meer lezen: https://www.loperscompanyheemstede.nl/hoe-zachter-het-zand-hoe-uitdagender-het-wordt/