Monday 16 October 2017

Abdi Nageeye breekt Nederlands record op de marathon!

Adbi Nageeye was zondag dolgelukkig met zijn Nederlands record op de marathon. De 28-jarige atleet kwam in Amsterdam tot een tijd van 2.08.16.

"Dit record geeft me een supergevoel. Het is iets waar ik al heel lang van droomde. Ik kan niet wachten om te dansen in de douche", zei de 28-jarige geboren Somaliƫr met een grote glimlach op het gezicht tegen Losse Veter.

Vooraf liet Nageeye nog weten zich op 2.08.40 te richten, maar stiekem had hij de nationale toptijd van Kamiel Maase wel in zijn achterhoofd. Maase liep tien jaar geleden in Amsterdam 2.08.21.

"De gedachte aan het record heb je natuurlijk altijd", aldus Nageeye kort na de finish. "Mijn trainer en teamgenoten zeiden: Abdi, wees niet zo'n mietje. Waarom denk je aan 2.09 of 2.10. Jij kan 2.08 lopen."

"Op de trainingen ging het goed, maar het is een grote stap om het ook in de wedstrijd te laten zien. De laatste kilometers waren heel zwaar, maar ik voelde me nog steeds sterk."

"De spanning kan je niet omschrijven, je benen voelen zwaar, je hoofd gaat alle kanten op. Ik ben tegen mezelf blijven vloeken om de scherpte te behouden. Maar het is gelukt. De komende maanden kan ik met een dikke smile lopen."