Skip to main content

Iedere donderdagmiddag in onze winkel aanwezig! Alleen op telefonische afspraak, telefoonnummer +31 (0)43 852 75 26

Het sport-podotherapeutisch onderzoek beperkt zich niet uitsluitend tot de voet. Bekkenstand, heupbeweging en symmetrie in de spierkracht zijn enkele van de aspecten, die voor allerlei blessures kunnen blijven zorgen, zelfs wanneer een voetafwijking wordt gecorrigeerd. Daarom vindt een onderzoek steeds plaats vanaf de voet tot en met bekken en onderrug. Daarnaast vindt er een drukmeting plaats en nog een highspeed video-analyse. Uniek is daarnaast het gebruik van I-Pressure!

Het kastje wordt bevestigd aan het onderbeen en aangesloten op de sensoren, die specifiek op de sok of inlegzool kunnen worden geplaatst. De data wordt geüpload en is zichtbaar in overzichtelijke grafieken. De I-Pressure meet: voetdruk in de schoen, loopsnelheid, staplengte en de totaal afgelegde afstand.

De voordelen van I-Pressure:

  • Insole technologie geschikt voor ieder schoentype.
  • Zeer nauwkeurig.

Worden er problemen gevonden, die hogerop zitten, dan kan het zijn, dat u wordt doorverwezen naar een andere discipline (zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, orthomanueel arts of osteopaat) om u zo snel mogelijk weer helemaal “in het lood” en blessurevrij aan het sporten te krijgen!

Van enorm belang, zeker voor de sporter, is uiteraard, dat uw schoen aan de juiste eisen voldoet. Ook hieraan wordt dus aandacht besteed.

Voor geen enkele sport echter is de schoen zo belangrijk als voor de hardloper, aangezien hierbij extreme schokbelasting gedurende een lange, aaneengesloten tijd plaats vindt. Het aantal lopers, dat blessures oploopt per jaar, onderstreept dit belang nog maar eens.

Praktijk Dautzenberg
https://www.praktijk-dautzenberg.nl