Skip to main content

Atletiekvereniging Atletics en ZorgSaam Lopers Company starten samen een hardloopclinic voor beginners!

Hoe, wat en wanneer:
ZorgSaam Lopers Company in samenwerking met Atletics is het adres voor hardlooptrainingen, speciaal voor beginnende of herstartende hardlopers. Het doel is om op een verantwoorde wijze en aan de hand van een beproefd schema voor beginnende hardlopers, stapje voor stapje op te bouwen naar een half uur hardlopen aan één stuk. Tijdens de hardloopclinic voor beginners worden er in totaal 10 trainingen verzorgd die zullen plaatsvinden op de woensdag en starten om 19:00 uur. De trainingen duren ongeveer een uur. We starten op 14 april 2021.

Door wie:
Deze trainingen worden verzorgd door hardlooptrainer Bertus van Elburg, een bevlogen hardloper en een zeer ervaren hardlooptrainer. Wij vinden het vooral belangrijk dat je lol krijgt in het hardlopen en dat je na deze hardloopclinic voor beginners zelf met plezier enkele keren per week op pad gaat en kunt genieten van het hardlopen in de buitenlucht. Deze clinic is niet in de eerste plaats gericht op snelle tijden of op grote afstanden maar op basis van een goed aangeleerde techniek en loophouding. Jouw doel is namelijk ook ons doel: zonder blessures hardlopen en heerlijk alleen of samen er op uit! Genieten!

Extra’s:
De trainingen starten bij ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn. Voorafgaand aan de 2e les voeren wij een Quickscan uit. Deze wordt gedaan door een fysiotherapeut, een podotherapeut en een verkoopadviseur. Doel van deze Quickscan is om vroegtijdig eventuele blessures te ondervangen, om goed advies te kunnen geven en welke aandachtspunten er voor jou zijn. Indien er problemen worden geconstateerd dan zijn er hele korte lijntjes naar de specialisten van ZorgSaam FysiotherapieSportpodotherapie en Sportdiëtetiek! Dit alles om je op een verantwoorde wijze de clinic te laten volgen.

Nieuw in deze beginners clinic is dat er 3 trainingen zullen plaatsvinden op de atletiekbaan van Atletics in Nijverdal. Dit komt voort uit de prettige samenwerking tussen Atletics en ZorgSaam.  Je kunt hierdoor eens “proeven” hoe het lopen op een atletiekbaan is en als je het leuk lijkt zou je na de clinic je ook kunnen aansluiten bij deze gezellige atletiekvereniging.

Vragen?
Heb je voor aanvang specifieke vragen of aandachtspunten? Neem even contact met ons op om deze te bespreken. Wie zich aanmeldt, ontvangt een intakeformulier waarop je informatie aan kunt geven die voor jou en voor Bertus van Elburg belangrijk is om te weten en waarmee rekening gehouden kan worden.

Informatie:

  • 10 weken training onder professionele begeleiding van Bertus van Elburg
  • start woensdag 14 april 2021
  • De kosten van de cursus bedragen: € 75,=
  • Prijs is inclusief een Quickscan met een voet- en loopanalyse
  • Deelnemers ontvangen 10% korting bij aankoop van hardloopschoenen
  • Groepsgrootte maximaal 15 deelnemers “vol=vol”
  • Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM betreffende de corona maatregelen
  • Meer info? Bel 0548-615889 of 0548-226222