Skip to main content

Daan en Stella vormen samen het gezicht van ZorgSaam Lopers Company. Waar de meeste ondernemingen moeilijke tijden doorstaan door COVID-19, gaat het bij ZorgSaam Lopers Company voorspoedig. We zien dat mensen massaal zijn gaan wandelen en hardlopen. Ook in deze tijd blijven klanten bij ons langskomen voor nieuwe wandel- of hardloopschoenen of een uitgebreide loopanalyse. Van een loopwinkel met een klein aanbod is de winkel in vijf jaar tijd uitgegroeid naar een speciaalzaak in wandel-, trail- en hardloopschoenen. Voor elke hardloper, trailer en wandelaar zijn er meerdere opties in huis. Daan en Stella delen hun ervaringen van de afgelopen vijf jaar.

“Wij zijn een goede match!”

Als afgestudeerd Fysiotherapeut met daarnaast een enorme passie voor hardlopen is Daan helemaal op zijn plek als Manager van de ZorgSaam Lopers Company.

“Meedenken met de klant, voor elk probleem een passende oplossing bieden, dat geeft mij een voldaan gevoel. Een klant die na een bezoek aan onze winkel weer blessure vrij kan bewegen en weer aan de slag kan op nieuwe schoenen om een betere loper te worden, dat is mijn doel. Daar word ik blij van! Ik spreek regelmatig klanten die denken dat ze niet gemaakt zijn om lange afstanden te lopen of te wandelen. Ik deel dan mijn verhaal: ik was 15 jaar oud toen ik door langdurige knieklachten niet kon sporten, traplopen of fietsen. Een orthopeed vertelde mij dat ik hiermee moest leren leven, maar dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Ik ben van mening dat als je iets wil bereiken en je er volledig voor gaat, je alles kunt bereiken! Nee, het is niet makkelijk en ook zeker niet altijd leuk maar houd je einddoel scherp en ga ervoor. Ik heb mijn doel voor 2021 al gesteld: ik wil mijn eerste ultraloop van 100 km lopen!

Laat je dus vooral geen beperkingen opleggen, want iedereen kan bewegen, al is het maar 20 minuten. Schroom niet om hulp te vragen bij je trainingsopbouw of bij het verhelpen van blessures. Wij hebben binnen ZorgSaam korte lijnen met sportfysiotherapeuten, sportpodotherapeuten en sport diëtisten. Deze holistische aanpak past ook weer bij mijn oorspronkelijke opleiding. Dat maakt de cirkel weer rond.”

“Wij nemen echt de tijd voor de klant”

Stella is verkoopadviseur bij ZorgSaam Lopers Company en al ruim 20 jaar een gepassioneerde en fanatieke (hard)loper. In al die jaren heeft ze aardig wat loopschoenen versleten en met deze ervaring kan zij hardlopers en wandelaars voorzien van deskundig advies.

“We hebben als winkel een mooie samenwerking met alle fysiotherapeuten van Fysiotherapie ZorgSaam, onze diëtiste Jorien Brinkers en Coen Smit van Feet Support. Samen onder één dak werken is echt heel handig en het werkt effectief. We kunnen mensen direct doorsturen als dit nodig is. Voor deze allround service komen mensen speciaal terug, niet alleen uit de directe omgeving maar ook uit andere plekken in het land. Het gebeurt ook andersom! Zo stuurt de fysiotherapeut een patiënt met knieklachten door naar de winkel voor het aanmeten van nieuwe hardloopschoenen. Dit werkt niet alleen prettig voor ons, maar ook voor de klanten is het fijn dat je op één plek bij verschillende specialismen terecht kunt. Onze klanten komen sinds de komst van corona op afspraak in de winkel, we hebben dan 1-op-1 echt de tijd voor de klant. Maar dit was voorheen niet heel anders. Ook voor de coronapandemie planden mensen voor het aanmeten van schoenen een afspraak via de website. Voor een analyse en het aanmeten van schoenen nemen wij altijd drie kwartier de tijd. We hebben dan echt de volle aandacht voor de klant. Dat is fijn!

Ook al zijn we naast de fysiopraktijk een aparte winkel, het voelt wel echt als één grote club. Het is altijd gezellig en de evenementen die we samen met alle collega’s organiseren, maken het extra leuk. Tijdens een event heeft iedereen zijn aandeel, echt een hele mooie samenwerking.”