HI-TEC NIJMEEGSE VIERDAAGSE SCHOENEN COLLECTIE

Hi-Tec Sports is opgericht in 1974, in het Engelse dorpje Shoeburyness. Onze eerste schoen, de Hi-Tec Squash, was met zijn baanbrekende ontwerp direct een groot succes. Dit model was speciaal ontworpen voor de squash-sport, de sport die in die tijd in opkomst was. Het op de markt komen van dit model was een belangrijk moment voor de sport(schoenen)industrie, er zijn tot nu toe maar weinig modellen sportschoenen waar er meer dan 18 miljoen paar wereldwijd van verkocht zijn. De Hi-Tec Squash is de best verkochte sportschoen ooit in Engeland.

In 1982 besloot de directie om de Hi-Tec producten ook in andere landen te gaan verkopen, en er dus een wereldwijd merk van te maken. Sindsdien heeft het merk Hi-Tec, met het bekende harpoen-logo, de wereld veroverd. De innovatieve manier en succesvolle groei die ons merk wereldbekend maakte, is inmiddels onderdeel geworden van een studie op de Harvard Business School.

Op dit moment zijn wij erg trots dat er meer dan 500 Hi-Tec modellen op de markt worden gebracht in meer dan 80 landen, onder de merken Hi-Tec Outdoor, Hi-Tec Court, Hi-Tec Golf, Hi-Tec Sport, Urban collections en Magnum. Een collectie van geweldige producten voor sport- en schoenfanaten. Door het grote succes in de jaren ’70 en jaren ’80 en om geld beschikbaar te krijgen om de benodigde investeringen te kunnen doen om diverse internationale markten te kunnen betreden, is Hi-Tec in Juni 1988 naar de beurs (London Stock Exchange) gegaan.

Sinds het einde van de jaren ’90 mag Hi-Tec zich een echte wereldspeler noemen in de sportbranche. In 2000 heeft onze oprichter, grootaandeelhouder en voorzitter van de raad van bestuur, Frank van Wezel, het bedrijf weer teruggekocht en volledig van de beurs gehaald. Sindsdien is Hi-Tec dus weer volledig in private handen en zelfbesturend.