Active kousen, medium compressie

- Sneller herstel na inspanning

- Blessurevrij sporten

- Afnemend drukverloop

- Medium compressie

Tijdens langdurige inspanning wordt spierweefsel afgebroken. Dat klinkt wat dramatisch, maar het is een normaal proces waarvan je weer snel herstelt. Een teveel aan afbraak is echter niet goed want spierweefsel is eiwit en eiwit bindt vocht aan zich. Het resultaat is dat er oedeem (vocht) ontstaat in de onderbenen. Een teveel aan vochtophoping in de tussencelruimte betekent automatisch dat er geen sprake meer is van een optimale doorbloeding. Het terugtransport van het aderlijk bloed, met daarin opgenomen de afvalstoffen van het verbrandingsproces en koolzuurgas, wordt dan ook ernstig belemmerd.

Met het dragen van Herzog Active kousen voorkom je deze klachten!


PRO Tubes, hoge compressie

- Afnemend drukverloop van enkel tot knie

- Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespees problemen

- Worden vooral gebruikt tijdens de inspanning

Omdat er geen compressie werking is op de voet, in tegenstelling tot de kousen met voet, moeten de tubes na de cooling down worden uitgetrokken.

Pro voetkousen, hoge compressie

Optimale afvoer van afvalstoffen

De Sport Compressiekous levert een relatief hoge druk en heeft een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd.

- Gedoseerde compressie

- Afnemend drukverloop van enkel tot knie

- Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespees problemen

- Sneller herstel na de inspanning

Preventief & Helend

Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

Pro compressie enkelsokken

Innovatief product van Herzog Medical

Compressie op het voetgewelf
De Herzog compressie enkelsokken leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van irritatie van de peesplaat onder de voet en houden de voetboog op spanning. Bovendien zijn het superieure sportsokken met een ergonomische linker- en rechtervoet, gebreid met antibacteriƫle garens met extra demping rond de bal van de voet en onder het hielbot om het vetlaagje hieronder te beschermen.

De enkelsok geeft een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Die extra compressie is van belang om de natuurlijke welving van de voetzool in stand te houden en de peesplaat te ontlasten waardoor de voetboog minder zal doorzakken.

Eigenschappen Compressie Enkelsokken

  • Goede polstering en dus drukverdeling op enkel en achillespees.
  • Goede schokdempende dikkere zool.
  • Garens voorzien van zilverionen waardoor er minder transpiratiegeur ontstaat.
  • Climawell fibers voor een snellere vochtafvoer.
  • Ergonomische gevormde linker- en rechtervoet.