Terug

Nieuws

VASTELAOVEND 2018

Veer gaon zoondig de boel de boel laote. De zwoer meh plezerege daog vaan Vastelaovend stoon veur de deur. ROLAM d’n Ierste, Stadsprins vaan Groet-Mestreech geit us veur met belump en vaste hand. En moch geer us neet herkinne dees daog daan komt geer asselegoonsdag mer gaw weer binne.

We zijn tijdens carnaval op maandag 12 februari en dinsdag 13 februari gesloten.


Kari TRAA GIRLS URBAN TRAINING

In Café van Bommel – een van de feestcafés van het Maastrichtse uitgaansleven – is het zondag al vroeg een drukte van belang. In de kroeg aan de Platielstraat bijna alleen maar vrouwen. Neen, niet een van de vele dameszittingen die de stad kent staat op het punt van beginnen. De vrouwen – allen in een niet-gender neutrale roze – staan op het punt mee te doen aan een Kari Traa Girls Urban Training. Dat is een clinic vernoemd en georganiseerd door een Noors lifestyleconcept op het gebied van activewear voor vrouwen. Zij houden over de hele wereld zogenoemde Urban Training Clinic en willen vrouwen zo over de hele wereld inspireren om hun doelen te bereiken. Jan Smeets van Lopers Company Maastricht voert dit merk in de regio Maastricht. Omdat zijn zaak vijf jaar bestaat vond hij dat dit op originele en sportieve en gezonde manier gevierd moest worden. Zijn oproep om op de vroege zondagochtend een urban training mee te maken is niet tegen dovenmansoren gezegd. Bijna honderd vrouwen melden zich aan voor de Kari Traa Girls Urban Training. Om 10:00 verlaten de deelnemers de kroeg en gaan, onder begeleiding van PTX personal Training & Coaching en Training Maastricht, op weg.

MVO

Jan Smeets kijkt met ongeloof naar de roze zee in café Van Bommel. “Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van. Kari Traa organiseert deze sportvorm over de hele wereld. Daar komen dan in steden als Barcelona ongeveer vijftig belangstellenden op af. En zie hier in ons Maastricht. Ik heb een stop moeten invoeren. De aanmeldingen bleven binnenstromen”. De ondernemer zegt deze clinic niet alleen als jubileum activiteit in te zetten. “Ook voor mij is maatschappelijk verantwoord ondernemen een absolute must” Jan Smeets is van mening dat sport en bewegen je gezondheid vergroot en bijdraagt aan de samenhang tussen mensen. Hij organiseert-al dan niet in combinatie met zijn sportzaak de Lopers Company Maastricht al jaren sportieve activiteiten, clinics en acties. Hiermee wil hij iets bijdragen om de (lokale) samenleving gezond te houden en mensen een extra impuls te geven om te gaan sporten!

Bewegen in de binnenstad van Maastricht

Jan Smeets van Lopers Company Maastricht heeft via zijn sociale netwerk enorm veel deelnemers weten te werven voor deze clinic. Middels publicaties op Facebook en Instagram zit het aantal deelnemers op 90 vrouwen! Een recordaantal nog nooit bereikt! Deze Girls Urban Training was binnen 2 weken volgeboekt.

Zoals de naam al aangeeft, vindt deze clinic plaats in een stedelijke omgeving waarbij gebruik wordt gemaakt van de bestaande infrastructuur, zoals hellingen, trappen, bomen, bankjes en dergelijke.

Foto impressie lees hier verder!

Laurens Bouvrie

13 november 2017, 08:01


Lopers Company Maastricht viert feest!

Lees verder!NU ook verkrijgbaar! Maurten is wereld's meest koolhydraatrijke sportdrank. Ideaal voor de duur-atleet!Garmin® introduceert de fēnix® 5 serie- multisport GPS-smartwatches voor iedere gelegenheid: van outdoor tot kantoor

Garmin introduceert de fēnix 5, 5S en 5X GPS-smartwatches. Hiermee worden 3 modellen in verschillende afmetingen toegevoegd aan de zeer populaire fēnix-serie. De fēnix 5S is de lichte en kleinere multisport-smartwatch die altijd past. Ideaal voor de kleinere pols zonder verlies van de multisport-functionaliteiten. fēnix 5X Sapphire is de hoogwaardige GPS-smartwatch met voorgeladen TOPO-kaarten in kleur en uitgebreide outdoornavigatiefuncties. De derde variant, fēnix 5 zit, net als de huidige fēnix-modellen, boordevol trainings- en sportfuncties, zodat iedere uitdaging aan kan worden gegaan.

Belangrijke verschillen met de huidige fenix 3 serie: Strava Live segmenten, batterijduur (tot 100 uur in ultratrack modus!!), afmetingen horloges (geschikt voor dames en heren met smallere polsen), QUICKFIT™ verwisselbare horlogebanden, een nieuwe grafische weergave van de menustructuur en volledige navigatiefunctie op de fenix 5X.

De nieuwe Garmin Fenix 5, 5S en 5X zijn leverbaar vanaf eind maart 2017 met verkoopprijzen variërend van € 599,99 tot € 899,99.